Namen spletne strani

INFORMIRANJE INTERSNIH SKUPIN IN POSAMEZNIKOV O NAČINU IZVEDBE POSAMEZNIH, TUDI DOMA IZDELANIH KOMPONENT ZA VGRADNJO IN S TEM CENOVNO UGODNO PREDELAVO VOZILA, KOT SPODBUDA ZA VEČJO POPULARIZACIJO  ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV

ŽELJA VSAKEGA, KI ŽELI PREDELATI VOZIL0 NA ELEKTRČNI POGON JE DOSEGANJE VELIKO KILOMETROV NA ENO POLNJENJE BATERIJ.  VELIKO ŠTEVILO KILOMETROV POMENI TUDI VELIK STROŠEK PRI PREDELAVI. PREDELAVA JE SICER  ENOSTAVEN POSEG, KI PA ZAHTEVA POTRPEŽLJIVOST IN NAČRTOVAN ZAPOREDNI POTEK GRADNJE.   VPRAŠANJA, KI SO SICER BISTVENA ZA DOSEGANJE DOBREGA REZULTATA PREDELAVE, KOT SO IZBOR VOZILA, TIP IN MOČ EL. MOTORJA DELAVNA NAPETOST, KAPACITETA POGONSKIH BATERIJ  KJE JE MOJA CILJNA LOKACIJA, KI JO ŽELIM VSAK DAN PREVOZITI, KAKŠNA JE MOŽNOST POVRATNE VOŽNJE BREZ POLNJENJA IN S POLNJENJEM , KOLIKO KILOMETROV BO VOZILO SPOSOBNO PREVOZITI ŠE PO POVRATKU DOMOV., KOLIKO POTNIKOV SE BO  VOZILO, VOŽNJA PO RAVNINI ALI HRIBOVITEM TERENU. UPORABA VOZILA V MESTU? ODGOVORI NA TAKŠNA VPRAŠANJA  LAHKO BISTVENO VPLIVAJO NA CENO PREDELAVE:     ALI JE 50 KM DOSEGA EL .VOZILA MALO ALI VELIKO JE VPRAŠANJE PREDVSEM  ZA TISTEGA , KI VSAK DAN PREVOZI KAKŠEN KILOMETER MANJ.

TOVARNIŠKO IZDELANI AVTOMOBILI NA ELEKTRIČNI POGON SO ZELO PRECENJENI, CENA JE OKOLI 30 DO 35 TISOČ EVROV IN VEČ. .Z ENIM POLNJENJEM DOSEDANJI DOSEGAJO OD 120 DO 200KM. KOLIČINA SKLADIŠČENE ENERGIJE V VOZILU JE BISTVENI FAKTOR, KI DOLOČA CENO IN KILOMETRE . VSE OSTALE KOMPONENTE VPLIVAJO V MANJŠI MERI IN JIH PROIZVAJALCI NE IZPOSTAVLJAJO V KORIST DOSEGANJA VEČJIH KILOMETROV. PODATEK PROIZVAJALCA O MOČI MOTORJA PA JE NAJPRIMERNEJŠI ZA ZAVAJANJE NAIVNIH LJUBITELJEV KILOVATOV. KILOVATI BENCINSKEGA ALI DIESELSKEGA  MOTORJA  SO NAMREČ NADOMESLJIVI S TRETINO MOČI ELEKTRO POGONA..

Fiat Cinquecento-vožnja -video

Test – zagon motorja

https://youtu.be/_s8MnSuAaBI

Tehnični podatki: http://www.evalbum.com/3013

El.Štirikolesnik -vožnja -video

Tehnični podatki:  http://www.evalbum.com/44

Fiat Punto  12 16v  avtomatik cvt

Tehnični podatki:  http://www.evalbum.com/4792